Stripped Back – First Design

As this was intended to be a mini project, this will likely be the only design feature for this part. There are several elements to this initial proposal.

Firstly, the dwelling attempts to make a statement by exaggerating the curve of the Anzac Ave street frontage, introducing the long sweeping facade as a main element.

Secondly, the building uses the existing parliament retaining wall as a means of threshold, firstly to indicate entering the home, and thereafter to signal a change into the private quarters of the occupant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s